Znapzvizor med Zaida Granath

Välkommen till Zkåla med Zaida!

Gillar du dryckesvisor eller är du bara rimanhängare, då har du kommit helt rätt!

Några års skrivande av dryckesvisor, lite gammalt material från byrålådorna och sångglada vänner resulterade i CD-skivan Zkåla med Zaida, och så småningom även denna hemsida. Hoppas det finns någon av visorna som faller dig på läppen.

Även helt nyskrivna dryckesvisor

I högermarginalen lägger jag eftersom in helt nyskrivna dryckesvisor. Välkommen in och kika ...

Tipsa mig

Man har inte roligare än man gör sig, och en liten sång förhöjer ofta stämningen. Jag tar gärna emot tips och förslag på teman till nya visor, förslag på melodier eller någon lämplig dryck som behöver omsjungas.


Hur det började

Så länge jag kan minnas har jag varit road av rim och ramsor, poesi, sångtexter och t.om småskolan psalmverser som jag hade i läxa. Mina föräldrar sjöng ofta och pappa diktade och skrev födelsedagsverser, sånger och roliga annonser m.m. I mitt lärararbete på lågstadiet är det till både nytta och nöje att leka med språket, och jag tröttnar aldrig på att hitta roliga rimord, skriva dikter, verser och ABC-böcker. Därifrån är inte steget så långt till att börja skriva dryckesvisor.

Efter att ha varit publik på ett SM på Spritmuseum tyckte jag att "det där kan väl vem som helst göra lika bra" och då var det dags att själv börja skriva och skicka in några bidrag. År 2007 (när Modo tog SM-guld och vi firade Linnés 300-årsjubileum) kom jag med bland de tio finalisterna och fick en andraplats med min första visa om Linné. Den följdes av flera, och jag har varit med på både SM och VM flera år med olika snapsvisor och med varierande resultat. Tillsammans med Jenny Kölzow fick jag hoppa in som reserv och vara hejarklacksledare i ett VM i Helsingfors, där vi 24 svenskar sopade mattan med de drygt 200 finska deltagarna. Det var sanslöst roligt och jag blir nästan berusad bara av tanken och alla roliga minnen. Jag är förstås oerhört stolt över världsmästartiteln år 2013.

Följ oss på Facebook